vineri , aprilie 19 2024

Ghidul schiorului – reguli generale

Instructor ski Poiana Brașov

Instructor ski Poiana Brașov

Pentru ca fiecare experiență pe pârtie să fie mereu una plăcută și lipsită de accidentări, atât schiorii, cât și boarderii trebuie să respecte câteva reguli privind practicarea sporturilor de iarnă în Poiana Brașov. Aceste reguli țin în mare parte de prevenție și siguranță. 

  1. Schiază fără a pune în pericol viața celor din jurul tău și fără a-i accidenta.
  2. Adaptează mereu viteza în funcție de pregătirea tehnică pe care o ai, de condiția ta fizică, de starea zăpezii, gradul de dificultate al pârtiei și aglomerația de pe pârtie.
  3. În momentul în care te pregătești să depășești persoana din fața ta, ia în considerare ca depășirea să fie cât mai largă pentru a evita o eventuală mișcare mai bruscă și neașteptată a celui care urmează a fi depășit.
  4. Să te asiguri mereu la traversarea unui pârtii sau atunci când reintri pe pârtie după o pauză scurtă.
  5. De preferat atunci când te afli pe porțiuni înguste de pârtie sau cu o vizibilitate redusă, să eviți staționarea, iar în situația în care cazi, să încerci să eliberezi cât mai repede pârtia pentru a nu deveni un obstacol pentru ceilalți schiori/boarderi.
  6. În cazul în care trebuie să urci sau să cobori fără schiuri sau placă în picioare, utilizează numai marginea pârtiei.
  7. Fii cu ochii pe indicatoarele de semnalizare din jurul tău și respectă indicațiile acestora.
  8. În cazul accidentării unei persoane, anunță postul de prim ajutor. În zonă montană se va apela numărul unic de urgență 112 sau Dispeceratul Salvamont Poiana Brașov – tel.: 0726 686 693, specificând următoarele: numele, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate. În mod obligatoriu se va încerca protejarea accidentatului până la sosirea echipei de salvatori montani. (sursă: REGULAMENTUL PRIVIND CONDUITA SCHIORILOR/SNOWBOARDERILOR PE DOMENIULUI SCHIABIL AL MUNICIPIULUI BRAȘOV,

Dacă vrei să afli mai multe despre regulile privind practicarea sporturilor de iarnă în Poiana Brașov, poți consulta .  

Câteva sfaturi de la echipa noastră Interski pe lângă aceste reguli generale ar fi:

  • să ai mereu grijă de siguranța ta și a celor din jur, 
  • să porți mereu echipament de protecție, mai ales cască,
  • să exersezi primele tale viraje pe pârtiile destinate începătorilor și de-abia după ce reușești să deprinzi tehnica și ai deplin control asupra acțiunilor tale, poți încerca o pârtie cu un grad de dificultate mai ridicat.

Să ne vedem cu bine pe pârtie anul acesta ⛷️ Dacă ești în căutarea unui instructor ski Poiana Brașov, treci pe la Interski și cunoaște echipa noastră!

Check Also

Hervis Sports

Trăiește bucuria iernii alături de Interski și Hervis Sports

Încă din 2012, de când am început activitatea în Poiana Brașov, ne-am dorit să facem sporturile de iarnă accesibile unui număr cât mai mare de persoane. De aceea, începem cu cei mici și îi încurajăm să exploreze bucuria iernii pe schiuri sau cu snowboardul.