marți , septembrie 21 2021

Cum să-ți alegi un instructor / o școală de schi?

Instructor Ski Poiana Brașov

Instructor Ski Poiana Brașov

Să devii un schior sigur pe tine și independent nu este deloc simplu. Din momentul în care decizi să înveți să schiezi, există întotdeauna numeroase tehnici de îmbunătățit și o multitudine de noi abilități care pot fi învățate. Înscrierea la o școală bună de schi este importantă atunci când deprinzi tainele sportului alb.

Alegerea școlii de schi potrivite determină succesul sau dimpotrivă eșecul când vine vorba de  vacanța la schi, deci este important să știi cum să alegi exact instructorul care ți se potrivește. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să iei  cea mai bună decizie

1) Rezervă din timp

Dacă anul trecut ai început să schiezi alături de un instructor bun și competent, de ce să nu-l rezervi deja pentru pentru vacanța de schi de anul viitor? Toata lumea știe că cei mai buni instructori de schi și cele mai grozave școli sunt rezervate cu mult timp în avans, așa că nu e indicat să amâni până în ultimul moment.

2) Apelează întotdeauna la un instructor de schi profesionist

Poate mergi în vacanță cu prieteni care schiază de ani de zile, dar nu e o idee bună să te învețe ei să schiezi. Un instructor profesionist de schi are la activ numeroase ore de pregătire teoretică și practică pentru a deveni calificat în arta instruirii schiului și va fi capabil să te ajute încă de la început. Dacă știi puțin să schiezi, ai nevoie de perfecționare pentru că atunci când nu stăpânești bine anumite tehnici, crește riscul de accident. Un instructor bine pregătit știe să identifice punctele slabe și să le corecteze înainte de a putea duce la accidentare.

3) Alegerea celui mai bun instructor de schi pentru copii

Copiii fericiți înseamnă părinți fericiți, deci alegerea instructorului de schi potrivit atunci când mergi să schiezi cu copii este de o importanță crucială. Nu e recomandat să încerci să îți înveți copii să schieze singuri, cel mai bine vor învăța de la un instructor profesionist. Pentru cei mici , primele căzături sunt descurajante și dacă nu se află în preajma unui instructor sau în cadrul unui curs de schi, pot renunța cu ușurință la ideea de a învăța să schieze.

Instructor Ski Poiana Brașov

4) Lecții de schi de grup sau private?

Depinde în totalitate de tine și de buget dacă alegi lecții de schi private sau de grup în timp ce schiezi în Poiana Brașov. În funcție de preferințe poți alege un instructor care să se ocupe doar de tine, cu lecții individuale adaptate exact nivelului tău. Sau poți alege cursuri de grup, la o școală de schi renumită, unde te vei distra și ai ocazia să cunoști oameni noi, cu care vei lega prietenii și împărtășești aceleași pasiuni.

5) Stabilește clar obiectivele

Instructor Ski Poiana Brașov – Când ajungi la o școală de schi trebuie să stabilești exact ce ai de gând, pentru a te putea asocia cu instructorul de schi care se potrivește cel mai bine scopurilor tale. Ești un începător care vrea să se distreze? Vrei să înveți să faci viraje grozave și să cobori pârtii cu grade de dificultate diferite? În funcție de ceea ce îți dorești , școala de schi îți sugerează cel mai bun instructor de schi pentru tine. Fii clar și sincer în ceea ce privește obiectivele pe care vrei să le atingi. Instruirea depinde de nivelul tău actual, așa că dacă nu schiezi încă bine, nu ezita să alegi un instructor cu multă răbdare și experiență cu începătorii. În acest mod te vei bucura din plin de vacanța de iarnă și de zilele petrecute pe schiuri.